Saturday, 10 December 2016

2016.

Assalammualaikum hampa semuaaaaaa, tudiaa tudiaa tudiaaaa...baru muncul xD HAHAHAHA. Pergh lama jugak laa tak update blog pun. Tau lah takdak sapa baca...hahahaha buat syiok sat. So, haiiiiii my blog!! long time no see *ayat macam biasa* hahahaha, hampa semua sihat? sihat alhamdulillah. Aku sihat2 jaaa. So, 2016 ni aku umur 16tahun. Hampa tauu kan? kan? kan? ceh tatau pun takpa. Tak heran pun :p hahaha jkjkjk. Well, result PT3 just ok ok  je. Hehehee. Bersyukur dengan apa yang dapat :) Alhamdulillah. And, bila aku umur 16 ni, kan kelas akan ada kelas 'sains','akaun,'seni' and etc. So, cer teka aku dapat apa mulaa2? sains? eih...mane mahunye tuantuan puanpuan. Hahahaa, dapat kelas seni. Bistu takpalah..selang beberapa hari...aku and wawa, which is my bestfriends..rasa macam tak leh go dengan seni, sebab kalau kelas seni, dia kena ada dah basic2 kan? bistu kami tukar pergi kelas AKAUN. Perghhhhhh..hahahahaha. Tekejut idak? tekejut kan? aku rasa biasa jaa. Alhamdulillah boleh jugak pi. Tapi tu laa..kena usaha lebih lagi kalau dalam kelas Akaun ni. Hmm, sebab markah exam tak berapa nak 'cun' :(. Kengkawan aku yang lain Ju,Kinah,Thihah,Fit,Meo, depa kelas sains. Alhamdulillah. Oh and ummi etceli kelas akaun with me, but she dapat pergi Teknik. Tahniah sahabat :*. 

Apa cabaran bila form4 ni? hmmm banyak betul cabaran diaa. Hahahaha, sebagai contoh lah kita amik..iaitu subjek Addmath. Hehehe. Yeah..bagi aku tu cabaran form4. Dengan subjek first time kita belajar..macam PD, Seni, Akaun, Bio, Fiz, Kimia..itulah kot cabaran form4 bagi aku laa. Its okay, kalau kita fokus betul2 dengan sesuatu subjek tuu, kita boleh jawab :) *aku rasa aku mcm lari topik* lol. Haaa..kisah apa, blog aku xD bukan ada sapa baca pun. Kalau ada, komen laaa..hohohohoho =..=.

About my birthday 2016, thank you yow wish. Hahaha, sorry aaa tak update. Sebab laptop sekarang tak guna sangat, sebab kakak/ayah pakai pi opis maaa~ Oh and yeah Ju bagi mug susu awww! so cuteeeee lah nenek! :* tengkiuuu2. And my family bagi makan makan makan 24jam menyumbat. Hahahaa Alhamdulillah :)

Okay, aku rasa aku tatau nak cakap apa dah..hmm. Memandangkan 2016 nak 'habis' dah, tahun depan aku SPM....will u guys believeeee mannnnnnnn? im freakingggggg tak sangka. Hahahahahahahaha...weh SPM kotttttt. Aku takleh main2 dah, tapi tu laaa..phone always always melekat kat tangan macam gam uhu nuhhhh. Hmmmm...takut subjek Akaun Addmath Math BM Sj dowhhhhh. Allahu, inshaAllah inshaAllah boleh jawab. Doakan2 lah ea? amin :'<

Hahahaha btw, tau tak azam aku 2016 ni apa? waktu 2015 azam untuk 2016 aku..nak kurus. Hahahaha tapi, macam...'sihat' lagi jaaaa. Tapi, adalah aku buat macam2 benda bagi turun sikit KGGGG tuuuu. Adalah kesan yang baik. And, well u guys know lah kan, azam untuk tahun depan (2017) aku nak kurus gak. HAHAHAHA..and berjaya lah. Teringin woi nak bagi mak ayah aku bangga, tapi tu laa...aku rasa kecewa sebab result 2016 aku macam haprak jaa..sedih kecewa geram ngan diri ni. InshaAllah aku akan usaha untuk SPM ni! inshaAllah aku akan berubah, And UBAH mindset aku!! Amin!

And I WANT TO BE A GOOOOOD AT MEMASAK/BAKING and blablabla, lebih kurang cita2 aku nak bukak cafe sendiri. Woooooo!! <3 InshaAllah hahahaha. Tapi...photographer nak gak, vlogger, blogger...ape ape 'gerrr' kat belakang..hahahaha puihhh xD btw, my inspirasi isssss Kyopropaganda aaa..suka sangat bila dia update vlog, video ka apa2 kat IG/FB/Tweet. Sebab dia edit memang kreatif gilaa weh and video2 dia amik srs style *berapa kali nak ulang tatau* plus hensem pulak tu..adoiyai. Hahahaha..and youtubers cupcake aisyah, shazreen fazlynda, zack merican, ezzateddy.. tak kisahlah sapa2 kaa..yg penting osemmmm <3 cuti2 sekolah tidoq lewat tgk youtube depaa lah and KDRAMA!!! Hahahaha.

Okaylah hampa, takat ni jaa kot. Thanks kalau ada sapa2 yang baca tu...hahahaha. Annyeong Assalammualaikum!
                                               
DON'T LOOK BACK.

                                              
SENTIASALAH BERSYUKUR.

                                                  
P/S: SURROUND YOURSELF WITH POSITIVE PEOPLE :) ! HAVE AMAZING DAY. AND IF YOUR DAY DOESN'T GO AS YOU EXPECTED AND IT'S OKAY..CAUSE IT'S JUST A BAD DAY NOT A BAD LIFEEEEEE <3

No comments:

Post a Comment