Saturday, 10 December 2016

2016.

Assalammualaikum hampa semuaaaaaa, tudiaa tudiaa tudiaaaa...baru muncul xD HAHAHAHA. Pergh lama jugak laa tak update blog pun. Tau lah takdak sapa baca...hahahaha buat syiok sat. So, haiiiiii my blog!! long time no see *ayat macam biasa* hahahaha, hampa semua sihat? sihat alhamdulillah. Aku sihat2 jaaa. So, 2016 ni aku umur 16tahun. Hampa tauu kan? kan? kan? ceh tatau pun takpa. Tak heran pun :p hahaha jkjkjk. Well, result PT3 just ok ok  je. Hehehee. Bersyukur dengan apa yang dapat :) Alhamdulillah. And, bila aku umur 16 ni, kan kelas akan ada kelas 'sains','akaun,'seni' and etc. So, cer teka aku dapat apa mulaa2? sains? eih...mane mahunye tuantuan puanpuan. Hahahaa, dapat kelas seni. Bistu takpalah..selang beberapa hari...aku and wawa, which is my bestfriends..rasa macam tak leh go dengan seni, sebab kalau kelas seni, dia kena ada dah basic2 kan? bistu kami tukar pergi kelas AKAUN. Perghhhhhh..hahahahaha. Tekejut idak? tekejut kan? aku rasa biasa jaa. Alhamdulillah boleh jugak pi. Tapi tu laa..kena usaha lebih lagi kalau dalam kelas Akaun ni. Hmm, sebab markah exam tak berapa nak 'cun' :(. Kengkawan aku yang lain Ju,Kinah,Thihah,Fit,Meo, depa kelas sains. Alhamdulillah. Oh and ummi etceli kelas akaun with me, but she dapat pergi Teknik. Tahniah sahabat :*. 

Apa cabaran bila form4 ni? hmmm banyak betul cabaran diaa. Hahahaha, sebagai contoh lah kita amik..iaitu subjek Addmath. Hehehe. Yeah..bagi aku tu cabaran form4. Dengan subjek first time kita belajar..macam PD, Seni, Akaun, Bio, Fiz, Kimia..itulah kot cabaran form4 bagi aku laa. Its okay, kalau kita fokus betul2 dengan sesuatu subjek tuu, kita boleh jawab :) *aku rasa aku mcm lari topik* lol. Haaa..kisah apa, blog aku xD bukan ada sapa baca pun. Kalau ada, komen laaa..hohohohoho =..=.

About my birthday 2016, thank you yow wish. Hahaha, sorry aaa tak update. Sebab laptop sekarang tak guna sangat, sebab kakak/ayah pakai pi opis maaa~ Oh and yeah Ju bagi mug susu awww! so cuteeeee lah nenek! :* tengkiuuu2. And my family bagi makan makan makan 24jam menyumbat. Hahahaa Alhamdulillah :)

Okay, aku rasa aku tatau nak cakap apa dah..hmm. Memandangkan 2016 nak 'habis' dah, tahun depan aku SPM....will u guys believeeee mannnnnnnn? im freakingggggg tak sangka. Hahahahahahahaha...weh SPM kotttttt. Aku takleh main2 dah, tapi tu laaa..phone always always melekat kat tangan macam gam uhu nuhhhh. Hmmmm...takut subjek Akaun Addmath Math BM Sj dowhhhhh. Allahu, inshaAllah inshaAllah boleh jawab. Doakan2 lah ea? amin :'<

Hahahaha btw, tau tak azam aku 2016 ni apa? waktu 2015 azam untuk 2016 aku..nak kurus. Hahahaha tapi, macam...'sihat' lagi jaaaa. Tapi, adalah aku buat macam2 benda bagi turun sikit KGGGG tuuuu. Adalah kesan yang baik. And, well u guys know lah kan, azam untuk tahun depan (2017) aku nak kurus gak. HAHAHAHA..and berjaya lah. Teringin woi nak bagi mak ayah aku bangga, tapi tu laa...aku rasa kecewa sebab result 2016 aku macam haprak jaa..sedih kecewa geram ngan diri ni. InshaAllah aku akan usaha untuk SPM ni! inshaAllah aku akan berubah, And UBAH mindset aku!! Amin!

And I WANT TO BE A GOOOOOD AT MEMASAK/BAKING and blablabla, lebih kurang cita2 aku nak bukak cafe sendiri. Woooooo!! <3 InshaAllah hahahaha. Tapi...photographer nak gak, vlogger, blogger...ape ape 'gerrr' kat belakang..hahahaha puihhh xD btw, my inspirasi isssss Kyopropaganda aaa..suka sangat bila dia update vlog, video ka apa2 kat IG/FB/Tweet. Sebab dia edit memang kreatif gilaa weh and video2 dia amik srs style *berapa kali nak ulang tatau* plus hensem pulak tu..adoiyai. Hahahaha..and youtubers cupcake aisyah, shazreen fazlynda, zack merican, ezzateddy.. tak kisahlah sapa2 kaa..yg penting osemmmm <3 cuti2 sekolah tidoq lewat tgk youtube depaa lah and KDRAMA!!! Hahahaha.

Okaylah hampa, takat ni jaa kot. Thanks kalau ada sapa2 yang baca tu...hahahaha. Annyeong Assalammualaikum!
                                               
DON'T LOOK BACK.

                                              
SENTIASALAH BERSYUKUR.

                                                  
P/S: SURROUND YOURSELF WITH POSITIVE PEOPLE :) ! HAVE AMAZING DAY. AND IF YOUR DAY DOESN'T GO AS YOU EXPECTED AND IT'S OKAY..CAUSE IT'S JUST A BAD DAY NOT A BAD LIFEEEEEE <3

Sunday, 30 August 2015

Heyhey.

Assalammualaikum gais, hahaha dah lama tak bukak. Why baru bukak sekarang? ouh. sebab dah habis PT3. Eh eh, bukan dah settle PT3, just TrialPT3. Omaigod....susah gila uolllss. Math KH Sains. Yelaaaa, tahu laaa hang cakap senang. Tapi aku ni dah macam nak pecah kepala. Em em. Takpalah, nanti kita usaha! buat betul2. But Math memang i tak yakin gilaa uolllsss -_-. Hahaha. Tapi alhamdulillah lah trial dah habis. Nak syok sangat tak boleh :'((( duk tunggu result Trial jaa ni pakcik makcik oiii. PT3 around the conner! T^T. Hahaha apapun, inshaAllah keluar result yang elok. Amin.

So, petang ni chillex2 sikit, i bikin kuih cara uoollllsssssssssssssssssssssss. Alhamdulillah sedap ^^
(haip cek kak, puji diri sendiri nampak ==) hehehehe biarlah jemah! xD nak tengok gambar? haa ada ni haaa kat bawah! meh tengok cCikkKkeeEeeDddDD! 

nampak terliur bukan? aip airliur tu lap
 nampak sedap an? HAHAHA!
sorrylaa uolls, i perasan kejap xD.


Okaylaa, sampai sini je. Btw, aku tak upload pulak gambar raya tahun ni. Emmm, janji aku macam capati ._. hehehehe, mianhae2~ btw, Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ^^. and Selamat Menjawab PITI TIGEWWWWWW! -_-

Tuesday, 14 July 2015

14th July 2015 ><.

Adik nak tiup lilin, abang hakak
semua tengok ehhh xD, hahaha *sajaa blur kan :p*



Assalammualaikum, dah setelah 1tahun aku tak bukak blog. Hehehe..maklumlah busy (PT3 khusus) hehe. Banyak alasan kan bilaa takleh bukak blog or blablabla xD, hehehe. So, today..im officially 15teen <3 hohohoho! tak tuaa lagi. Not 51y/o okay? =.= :P hahaha.

I wanna say thank you to my family friends and my Mr.A. Thanks for wish my birthday at phone masatu. Hahaha..adelaa cerita diaa. Watpe nak cerita kat sini....hahaha biarlah rahsia antara kita berdua *acecece* xD~ and thanks for making a video. Im appriciate it.. saranghaeyo!! :* and terima kasih to ayah bagi hadiah. Powerbank. Hahahaha, terkejut ^^ memang syok gilaa. Ibu Akak Abang, thanks wishh. Muahhh! iloveyouuu~ And to Julia and Wawa bagi hadiah, tudung. Hahaha, kay seriusly i dunno to wear tudung satin? santin? apantah...hahaha. Cause dia licin gilaaa T.T memang aku dah biasa tengok Ju pakai. Tapi, bila aku pakai macam tak selesa ._. tapi lawa tu lawa. Aku suka colur dia. And, wawa bagi tudung apantah..besar gilaa. Bidang berapa tu? Hahaha. I will try to wear that tudunggggg *speaking pun terabuq -,-* xD~

Tak lupa jugak, thanks kengkawan 3Bestari. Iloveyouuu ollsss. Waktu aku nak padam papan hitam tadi, tetibaa ramai2 nyanyi
'Happybirthday to youuu' Hahahahaha Ya Allah....maluu gilaaa. Aku tatau nak buat apaa, or nak act macam mana? aku segan gilaaa aku pi jaa laa duk sebelah Thihah, nyorok kat sebelah diaa. Hahahaha. Macamtu rupanya rasa bila aku nyanyi lagu birthday kat orang xD, mesti orang tu malu xD Hahaha aku dapat rasa! Lol xD Then, tetiba teacher masuk...'siapa punya birthday today?' depa tunjuk akuu. Hahahaha, teacher tetibaa mai kat aku..then peluk cium kepala. Omaigoshhhhhh >////< hahahahaha. Semua pandanggg xD kay thank you teacher! Hahahaha.

Okaylaaa, sorry pendek. Sampai kat sini jaaa..nanti Raya ingat nak sambung. Muahh! xoxo. Hehehehe...InshaAllah kot xD, bye! night! Assalammualaikum :)) .


Powerbank and Tudung satin Juliaa kasi >< <3~
Wawa punya saya basuh ._. hehehehe. Sorry ^^v.


                                                  

                                                      

Saturday, 1 November 2014

bored.

Harini cakap dengan kucing -_- hmm, hahaha..bosan kot. Ada homework KH..tapi, tu kerja bertukang. Malas gilaa rasa. Hahahahaha~ semua malas. malas malas malas! -_- Mesej dengan si A..tapi dia tak reply pun..malas nak mesej. Hahaha! see?! malas lagi ==. Pelik lah aku ni, jari aku tetiba tulis ayat malas tuu. Hahaha~ hm..tadi duk main ngan kucing. Aku tanya macam2...kesian dia, dia cakap dia tadak sapa nak main :/ bistu lapar :/ , tapi aku baru ja bagi dia makan ._. hmm tak kenyang2 kucing ni. Nak jadi macam aku ka, Pau~ hahaha :P xD 

Minggu depan hari rabu, Subjek Muzik..kena nyanyi. Kalau tidak... nak main Drum~ ingatkan main macam biasa2...rupanya tak. Ni macam buat untuk individu. pergh~ cikgu cakap drum takboleh sebab nanti susah, cikgu ada bagi 4 pilihan:-

1) Nyanyi.
2)Keyboard.
3)Gitar.
4)Gendang
(untuk India xD)

So...memang susah gila nak buat pilihan. Kalau menyanyi..aku malu, tak pandai, suara tak sedap. Melalak aku tau lah ==. Then, kalau Keyboard...kena buat Skel A/G apantah. Senang..tapi aku tak kofiden. Kalau gitar, kord A,C,F,G,D bolehlah..yang E, Em..lupaa. last sekali..aku amik menyanyi -_- hahaha~! Julia,Thihah,Meo,Dini,Tikah semua amik keyboard. Aku, Ummi, Kinah,Puteri,Najwa,Dayah, Fitri*pompuan*, menyanyi~ lalalalalala~.. Ketaq lutut woih! Yang lain tuu set2 sistooo~ set2 pandai nyanyi..jiwang aaa semua. Puih, hahaha~!

Apa2 pun gudluck haaa~ And gudluck for my levli opppaaaa <3 <3 muahhhh3! :*
and gudluck for SPMCandidate! 

Saturday, 6 September 2014

oi oi~

Hai! saya Dinaa~
Twitter: @topwifeu.
ID Wechat: Woo1400.
IG: Dinaothman_
HAHAHAHA BENGONG DUK PROMOTE SATT!

Hmmm, lalalalala~ Assalammualaikum! lama den tak bukak blog. Hehehe, taktau nak update apa sebenarnya. Disebabkan aku rajin malam ni, aku main ja laa blog ni ^-^. Apa habaq semua? sihat? aaaa, Alhamdulillah. Ntah lah ada orang baca ke idok :P kan?

Kay today keluar date dengan.........my b-b-bo-boy.., opps..no laa, my girlfriends! Boypreng pun duk jauh. Nak wat date watpa :3 ~ Best day ever kay? Tengok movie, buat kerja gila dalam panggung =3=. Heheehe..ikut suka hati ja Thihah & Fit duk tukaq tempat. Padahal booking tempat lain..tapi tempat lain depa duk. Alahai ._. , lagipun sikit jaa orang harini datang tgk. Aku ngan Julia duk sit depan..depan sikit dengan screen. Kami dua jaa duk line tuu..kat sit depan kami bukan ada sapa pun. So, kami letak lah kaki kat kerusi. Muahaha :v well, normal lah kan :3 ~ bistu duk cakap pasai bangla datang halau keluaq lah apalah =='. Gelak kuat kot..malu -//-.

((Movie kami tengok - The Giver)) best best best!

Inilah makciks2 ituuuu uolls! 3orang makcik. Hanya seorang sahaja adik. Huahuahua :v tekalah siapa yang adik itu yee :P kalau siapa betul, aku belanja KinderBueno satu paket.
Dan depa lah boleh terima kegegehan aku, kegedikan aku, keEgoan aku, kemerajukan aku, kemarahan aku, kepengotoran aku, kejijikan aku, HAHAHAHAHAHA! Kisah apa?

 WE ARE ONE *Trademark EXO aku amik sat*
ekekeke :p 

Friends a.k.a Second Family.


Saturday, 2 August 2014

Rayaaaa'14

lolololololololo ><

Assalammualaikum! harini 2August! dan...aku baru nak ucap ''Selamat Hari Raya'' wuuu~ Maklumlah masatu busy dengan mercun, blablabla hehehe. Aku main mercun taklah teruk sangat just mercun naga, mercun lebah, mercun pop2 jenama AngryBird. Hahaha, tu adik sepupu punya..aku belasah main je (-v-) hehehe. Tahun ni raya bolehlah~ bolehlah~ bolehlah~ kan..raya  tahun ni tak feel sikit cuz

1)Atuk dah takdak :( sedeh..
-Tapi kita kena redha, terima jaa lah :') hmm :( 
2)Duit raya kureng =3= ergh
- Bersukur jaa laa, hajat nak beli handphone baru tak tercapai! T-T huaaa, sokay. Mintak kat ibu ler, muehehe :>

Etceli, semalam kakak punya birthday. Aku pun lupa yang aku wish ka belum. Dah wish dah kot? kaa belum? ntah. Kang kalau aku tersilap wish dua kali dia kata apa pulak. Hehehe, yala2 aku wish sekali lagi...Happy Birthday! Dah tua :3 muahahaha! k ._. jahat tak? :P tak kan? hahaha~

K lah, sampai sini jaa kot :3 btw, Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin, Kosong-kosong kay? :v hahaha~

Monday, 14 July 2014

befday girl!

Dia cakap, kita dah besar..hm, manada,
kita kecik lagi ni haa :3 :v

Assalammualaikum! yeay~ today my birthday~ :p 

HAPPY BIRTHDAY TO ME,

HAPPY BIRTHDAY TO ME,

HAPPY BIRTHDAY TO ME DINA~

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!


Etceli, ini bukan forever alone kay? hahaha! Btw, Thank you sesangat sesiapa yang wish aku birthday terutamanya family aku <3 and orang yang amat aku sayang (sorang ja kay) and kengkawan :) ! May Allah blesss uolls! Hehehe, hadiah mana hadiah? woi? =3= gurau2! :3 



Dalam phone, kesayangan wish 2 kali! hahaa, mak aiii, semua sawit2 ni. Melting aku xD hahaha! Thank youu kesayangan~ awak Daebakk :* saranghaeyo :)!


Kat sekolah, paling part tak boleh blah depa(kawan2), baling benda AKU! Aku punya barang kay? bedak aku. Depa baling kat aku. Okay! hebat permainan dia ya? == habis macam hantu cina. Adalaa jugak 2,3 orang kena balasan dari aku. Malu kot dengan keadaan centu nak kena p turun bawah p toilet orang pandang.. Bhaha~ its sokay~ WE ARE YOUNG! 
*tetiba ==* 


So...kat rumah pulak. Ibu bagi surat, kakak beli kan hadiah! lampu untuk laptop =3=. Comel! gambar Pooh~ nasib kakak tak pilih Doraemon xD :P hahaha~ Ayah bagi hadiah benda dari Korea Original :3 saja nak gtau yang tuh Ori punya :P hahaa~ kan best kalau Ayah aku bawak g Korea terus~ Wuohhhh Daebak! *O* em em, Abang wish waktu sahur ^-^ sokay, wish pun amatku hargai..dari tadak langsung kan :/ ~ Hehehe. Samapi sini jaaa kot. Thank youuu ^_^. Annyeong!

Ayah bagi. Cantikkan? :) Gomawoo Appa!
Haaaa~ ni pooh tu~ aku tau cantik. Diam, *ek eleh* :3